Friday, March 26, 2010


KEPUTUSAN PEMENANG KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST

TAHNIAH!!


Hadiah Khas 1
mzhany

Hadiah Khas 2
wwwkepelbagaiangubahan

Hadiah Khas 3
plethoraaien

Hadiah Penerima Komen Terbanyak Untuk Entri Contest
aslindaa

Hadiah Entri Paling Kreatif
fiverul

Hadiah Soalan Utama Terbaik
hanyatandas

Johan
happinessisreachable

Naib Johan
murnihati

Tempat Ketiga
ieyra


Tempat Keempat
paraparapets

Tempat Kelima
mieran_87

Tempat Keenam
razialong

Tempat Ketujuh
mabukloveacustic

Tempat Kelapan
kinsyakrn

Tempat Kesembilan
ceriterawanitakini

Tempat Kesepuluh
maisarahmazhar

Tempat Kesebelas
ienaeliena

Tempat Keduabelas
oneloveintwohearts

Tempat Ketigabelas
trexmakancicak

Tempat Keempatbelas
shop4islam

Tempat Kelimabelas
mwdah

Tempat Keenambelas
cicakgirls

Tempat Ketujuhbelas
missteletybes

Tempat Kelapanbelas
jom2shopping

Tempat Kesembilanbelas
mrsyuko

Tempat Keduapuluh
jajaon9shoppe


  ~~p/s: TAHNIAH UNTUK SEMUA PEMENANG, including Me.. ~~
~~maaf juga sebab lambat wish you all.. @-->>---~~
~~btw, this is 1st contest i join KBBC~~
~~im lucky to be a part of of TOP 10..~~




p/s: TAHNIAH a.k.a CONGRATS... untuk seme seme pemenang contest.. KBBC..~~ inclluding me!! wow excitednyer.. diri ..
maaf sebab agak terlewat untuk menyatakan sesuatu kat korang...BUT it's BETTER LATE than NEVER  !! |correct me if I'm wrong|kan kan kan..


here i would like to say that i gonna miss you all.. so, wherever we are
always remember that we were blogger

|chehh cam bajet bagus ajer|





even KBBC dah tamat , our friendship is continuous!!!

all the best what ever you do..


cam sedeyy plaks.. cm la x jumpe ..
| ehh kite jumpe ker? jumpe kat situ sana sini |








Sunday, March 21, 2010

Yeaahaaaa .. ambree.. ambrea...

Salam... 2 u'olls Da Blogger...
saje je la jenjalan kan.. p mana tuh?
dak aihh..nowadays,, people says as BLOG WALKING..
dulu bukan pon tau sesangat pon.. sekarang ni ok dah sikit.. macam demam la plak.. hui hui..


sebenarnya nak lagak gok cite pasal contest montest 
asal yg called as GIVEAWAY je, musti masyuk punyer.. 
kalah menang besala kan.. adat.. 
kalau le seme menang x de la owank nak kalahnye..

:::
::
:
ape pun.. hidup mesti diteruskan 









Dr. Eyes : Rawatan Mata Rabun Katarak



Adakah anda bermasalah mata?
PRODUK MUSLIM 100% Halal dihasilkan oleh pakar mata tempatan. Hasil gabungan formulasi dan teknologi JERMAN, JEPUN serta PAKAR Mata MUSLIM TEMPATAN
PERHATIAN! SOALAN KEKERAPAN: 
 
APA BEZA DENGAN PRODUK SEDIA ADA DI PASARAN??
 
Dr Eyes dihasilkan oleh pakar tempatan melalui gabungan persediaan homeopati, teknologi german dan jepun. Ia melibatkan 5 jenis terapi iaitu terapi urutan, terapi akupuntur, terapi homeopati,  terapi aura dan terapi elektrik. Ia adalah yang terbaik dari pusat pakar mata ,hemeopati dan akupuntur  Dr Salleh Ismail.
  • Anda bercermin mata / berkanta lekap.
  • Kerap menggunakan komputer, dan dalam tempoh yang panjang.
  • Sering memandu dalam jarak yang jauh dan satu tempoh yang panjang.
  • Terlibat dalam kerja-kerja yang halus,seni kreatif seperti melukis pelan (bangunan) atau jahitan dan sulaman.
  • Mata anda bermasalah seperti mempunyai gejala penyakit dan jangkitan, gatal kerana resdung,berair yang melampau kerana glaukoma.
  • Mata merah dan gatal akibat kerja-kerja kimpalan, berhabuk.
  • Anda disahkan pengidap rabun dan katarak yang serius.
  • Anda dinasihatkan doktor supaya menjalani terapi dan pembedahan mata.
  • Merawat hidung tersumbat dan gatal-gatal akibat Resdung.
Produk ini telah menunjukkan keberkesanan untuk :-
- mengurangkan power cermin mata.
- mengurangkan katarak/ selaput mata.
- mengurangkan tekanan saraf mata/glukoma.
-  melegakan mata kering, berpasir serta gatal-gatal.
- merawat sakit mata dan mata merah.
- merawat hidung tersumbat dan gatal-gatal akibat Resdung.
  
**Bagi mereka yg ada resdung,DR Eyes juga akan menyerang kuman resdung tersebut, Dr Eyes juga boleh mengubat resdung anda secara beransur-ansur. Semburkan dalam hidung di waktu pagi.Sangat mujarab untuk resdung.

DR EYES RAWATAN MATA. PRODUK MUSLIM. DR EYES. Terdapat dalam 2 jenis. Spray atau Titik Mata (Drop).

Disediakan secara Homeopathic dengan Formulasi Unggul, produk ini dijamin Bersih dan Suci. Tanpa sebarang bahan kimia yg disembur ke dalam mata.Produk ini adalah produk tempatan. Produk DrEyes diformulasi secara homeopati oleh pakar mata muslim tempatan dan bebas daripada kesan sampingan.


UNTUK KEBERKESANAN OPTIMUM DAN PENYEMBUHAN!
 
Cara penggunaan: Baca Ayat 22 Surah QAF-Niat - spray/titik ke mata. Urut atas dan bawah mata dengan ibu jari. Amalkan 5 ~ 10 kali sehari
Pemakaian secara kerap lebih dari 5 kali sehari adalah sangat digalakkan untuk kesan yang lebih cepat! Tiada kesan sampingan pada mata. Baca Surah Qaf ayat 22 dan niat sebelum pakai.InsyaAllah…

Cara Rawatan
1.Pastikan tangan dicuci bersih 2.Tarik kelopak mata bawah ke bawah dan Sembur/titikkan Formula Dr Eyes.
3.Bacaan doa  untuk tajam penglihatan:
       Yang Bermaksud:

"maka kami singkatkan matamu sehingga penglihatanmu pada hari ini sangat tajam" -- Surah Qaf ayat 22
Mata digerak ke setiap arah bagi membolehkan Formula Dr Eyes mencapai keseluruhan mata

4.Buat usapan lembut keliling mata 



ulang rawatan sekurang-kurangnya 5 kali sehari dengan DR EYES

KELEBIHAN DR EYES BERBANDING PRODUK LAIN
  • Difomulasi dengan kaedah homeopati, teknologi FIR dan NANO yang terkini.
  • Bertindak dengan segera untuk mengurangkan power mata.
  • Mengandungi antibiotik semulajadi untuk melegakan sebarang alahan.
  • Mengandungi perlindungan UV untuk mengurangkan silau dan double vision serta mencegah pigmentasi.
  • Beralkali tinggi untuk merawat katarak atau meneutralkan protin pada kanta mata.
  • Mengandungi kalsium nano yang boleh merawat masalah glaukoma.
  • Mencerah /menghilangkan lebam pada bahagian bawah mata.
  • Dr eyes diperkuatkan dengan FIR/AURA untuk menyegarkan mata dengan cepat.
  • Mengandungi molekul halus yang bertindak terus ke dalam sel-sel mata untuk mempercepatkan proses penyembuhan.

KANDUNGAN

Euphrasia, Cineraria, Air Mutiara yg di proses dgn Teknologi Nano. Cara penggunaan: Baca Ayat 22 Surah QAF- Niat - spray/titik ke mata. Urut atas dan bawah mata dengan ibu jari. Amalkan 5 ~ 10 kali sehari

CARA PENGGUNAAN -- UNTUK KEBERKESANAN OPTIMUM DAN PENYEMBUHAN!
1) Baca Ayat 22 Surah QAF dari Al-Quran. 2)Sembur 5-10 kali sehari. Dan urut lembut mata untuk sekata. Pemakaian secara kerap lebih dari 5 kali sehari adalah sangat digallakkan untuk kesan yang lebih cepat! Tiada kesan sampingan pada mata. Doa dan niat sebelum pakai. InsyaAllah yakin dengan produk muslim dan rawatan dari ayat Quran.

VIDEO KEBERKESANAN Dr Eyes 







TESTIMONI PENGGUNA DR EYES



 

Ustazah Norita binti Isa Pulau Indah, Pelabuhan Klang, Selangor 0193974551

"Saya mengalami masalah rabun dan memakai cermin mata menggunakan 'power' 400.Alhamdulillah, selepassaya menggunakan Dr Eyes tidak sampai 2 botol seperti yang disyorkan, saya kini dengan izin Allah sudah bebas sepenuhnya daripada menggunakan cermin mata.Insyallah, saya yakin tuan/puan boleh jadi seperti saya sekarang jika turut menggunakan Dr Eyes."



 Mohd Nazri bin Awang Pengkalan Raja Chendering, Kuala Terengganu 0139780217

"Saya menghadapi masalah katarak mata kanan. Mata saya tidak dapat melihat hampir 19 tahun kerana masalah katarak. Kini setelah menggunakan Dr Eyes lebih kurang sebulan, mata saya rasa selesa dan mula nampak objek yang bergerak -- Alhamdulillah. Saya berterima kasih kerana diperkenalkan dengan Dr Eyes dan akan terus menggunakannya dan berdoa semoga mata saya dapat melihat semula seperti sedia kala."



 

 Mahmood bin Sukani Taman Kota, Kota Tinggi Johor 0146444080

"Saya menghadapi masalah silau mata, kering serta gatal-gatal dan bersin. Saya bekerja sebagai welder kapal. Mata saya akan terasa perit dan kering apabila terik matahari. Mata akan menjadi silau terkena cahaya terumata ketika memandu waktu malam. Pada setiap pagi waktu bangun tidur saya bersin sehingga terasa sakit kepala. Alhamdulillah, setelah menggunakan Dr Eyes selama 2 minggu, saya tidak lagi memakai sunglass dan tidak agi mengalami masalah bersin setiap pagi"

DISCLAIMER: SOALAN
Produk ini tiada kesan sampingan. Walau bagaimanapun kandungan yang dicatatkan pada botolnya ialah Euphrasia,Cineraria dan air mutiara.


Produk
Harga Promosi Sekotak
Dr. Eyes Drop (15 ml x 3 botol)
RM 140.00
Dr. Eyes Spray (70 ml)
RM 140.00
Postage FREE









Monday, March 15, 2010

Penghargaan Kepada Bukan Peserta KAMIBLOGGER BIGGEST CONTEST

Tugasan kali ni adalah ISTIMEWA kerana penaja berbesar hati untuk menambah hadiah & hadiah ^^^wow bestnye banyak hadiah.. lagi best kalau dapat^^^ ini akan diberikan sebelum contest tamat  ^^ni lagi syiookk B4 tamat contest nieh^^^ . Mata yang ditawarkan ialah 20 mata, ~~~ banyak juge nieh ~~~

Tuesday, March 9, 2010

Tag Kamiblogger Biggest Contest









Ade tugasan yang agak menyeronokkan untuk 
KAMI BLOGGER BIGGEST CONTEST kali ni.. 
'TAG GAME'
WOW @ fyhyooo...

Disini ada 10 soalan yang perlu dijawap oleh  peserta peserta KAMI BLOGGER BIGGEST CONTEST, hanya jawapan yang simple untuk soalan yang mudah sahaja... wokeyy!!

CARANYA:

///   jawap soalan berdasarkan no soalan dan berturutan
allaaaa macam jawap exam tue..     \\\
P/S: kalau x ikut turutan, kot kot nanti jadi salah pula..
///    jangan lupa masukkan link BLOG anda.    @>>>---->>>> <>  \\\
 ///    okey, bersedia untuk menjawap yer...  \\\

    1. Apakah NAMA MANJE anda?
    2. Adakah anda suka BERCHATTING?
    3. Apakah NAMA SAMARAN anda jika berchatting?
    4. Apakah HOBI anda jika tidak ONLINE?
    5. Apakah BLOG ARTIS kegemaran anda?
    6. Berapakah UMUR anda semasa anda MULA berBLOGGING?
    7. Berapa RAMAI FOLLOWER anda?
    8. Apakah JENIS bloG anda?
    9. Anda mempunyai FACEBOOK?
    10. Jika YA, berapa ramai KAWAN anda?

Begitulah seADANya soalan soalan yang dikemukakan.. TIDAK SUSAH sangat kan..
so, kepada yang di TAG untuk menjawap soalan soalan ni .. 
SILA SILAkan laH..

sesama kite mengeratkan ukhwah diantara BLOGGER









Friday, March 5, 2010

Wanita @ Perempuan....BerSenam Untuk Perut Cantik


Ade lagi artikel yang nak dikongsikan dengan rakan rakan blogger seme.. ni adalah aksi aksi untuk tujuan senaman untuk wanita @ perempuan yang TIDAK menginginkan bentuk badan  3G, iaitu GEBU, GEMPAL & GEMUK... sebaliknya 3M, iaitu MONTOK, MENARIK & MENGHAIRAHKAN.... Opps.. >>> ayat ayat cinta yang penyedap untuk menulis post kali ni<<<

aksi @ 1 : 
  •  Berdiri tegak sambil mencekak pinggang.
  • Dalam keadaan tenang, angkat kaki kanan separas peha dan pusingkan pergelangan kaki mengikut puttaran jam sebanyak 8 kali.
  • Setelah selesai, ulangi langkah yang sama dengan kaki kiri pula.
  • Buat sebanyak yang anda rasakan mampu.


 

aksi @ 2: 
  • Baring dalam keadaan selesa.
  • Depangkan tangan dan rasakan hingga anda benar benar rileks.
  • Perlahan lahan angkatkan kaki anda hingga tegak dan gerakkan ke arah kanan dalam posisi 45' kemudian tegakkan semula kaki dan gerakkan kaki kearah kiri dalam sudut yang sama.


  

aksi @ 3:
  • Duduk tegak sambil bersila.
  • Angkat tangan kanan ke sebelah atas dan bengkokkan tangan ke belakang.
  • Tolak dengan tangan kiri dengan menyentuh siku tangan kanan.
  • Ulangi untuk tangan kiri pula. rasakan regangan.


aksi @ 4: 
  • Berdiri dalam keaddan tegak
  • Depangkan tangan selebarnya
  • Perlahan lahan bongkok kan badan kedepan
  • Seterusnya tangan kanan menyentuh kaki kiri dan ulangi dengan tangan kanan menyentuh kaki kiri.

  

aksi @ 5:
  • Baring dalam keadaan terlentang, tangan dirapatkan ke sisi badan
  • perlahan lahan angkat kaki ke atas dan tolak hingga ke arah hadapan hingga kaki menghampiri muka. Tolak hingga merasakan regangan di belakang badan.

  

aksi @ 6: 
  • Duduk  berlunjur dan benkok kan kaki sambil memegang lutut.
  • tolak badan kebelakang 
  • Rasakan regangan dibelakang badan

  

aksi @ 6:
  • Berdiri tegak 
  • angkat ke dua dua tangan kebelakang kepala
  • Perlahan lahan turunkan badan seperti dalam keadaan duduk.








Hanyalah UntukMu

Selamat Datang ke CeriteraWanitaKini.blogspot.com Di harap anda mendapat manfaat dari posting di sini.